Oeco

De Wereld Van... Timothy Wyffels

Project Manager bij Blastic

go down

Ons ecosysteem barst van het talent én van de succesverhalen. Wij vonden dat het tijd was om dus wat meer over elkaars triomfen en achtergronden te laten zien. Vandaag laten we nog eens een Project Manager van Blastic aan het woord: Timothy Wyffels. Hij is reeds van in het prille begin bij Blastic en vertelt hoe hij er het bedrijf en de cultuur zag evolueren, over zijn rol bij bekende klant Renson en over hetgeen hij hoopt dat de toekomst bij Blastic hem nog brengt. 

 

 

Over Timothy

Timothy Wyffels: “Ik ben sinds 2014 bij Blastic, toen nog Sidewalk. Voordien werkte ik bij een agency waar ik ook al PM was en in een echt ver verleden was ik HTML Integrator. Ik heb dus een technische achtergrond om op te teren, maar ik ben blij dat ik al doende naar de rol van PM ben gegroeid, want daar ligt mijn passie. Dan hebben we het over een project van begin tot einde in goede banen leiden, de functionele analyse mee helpen opbouwen, de technische uitwerking opvolgen, budgetcontroles uitvoeren, de communicatie tussen alle partijen openhouden, enzovoort. Toen deze rol op mijn pad kwam, vond ik er meteen helemaal mijn ding in!” 

Hoe ik bij Blastic terechtkwam? Ik ben eigenlijk gewoon mijn collega’s gevolgd (lacht). Die hadden in groep de overstap gemaakt van dat vorige agency waar ik over sprak naar Sidewalk en ik ging vrolijk met hen mee. Het maakt dat ik met velen hier een werkrelatie van meerdere jaren heb ondertussen. Fijn, want we weten nu perfect wat we aan elkaar hebben en zijn enorm goed op elkaar ingespeeld. Vlotter kan je niet samenwerken, denk ik. Ik heb trouwens ook een paar projecten in mijn ‘portefeuille’ zitten waar ik al jaren de PM van ben. Zelfde verhaal hier: de relatie wordt alleen maar beter en beter.” 

 

 

Het leven van een PM

Timothy: “Elke dag begint met sprint meetings, sowieso. Voor de projecten die lopende zijn bekijk ik met en voor iedereen wat er gedaan is, wat er nog moet gebeuren, hoe het verloopt, waar er eventueel problemen opduiken en wat ze nodig hebben om het te kunnen verhelpen. Ook met de klanten heb ik veel overlegmomenten. Ze moeten op me kunnen rekenen qua planning, budget, bijkomende vragen … Daarom zorg ik dat ik altijd bereikbaar en beschikbaar ben. De klant komt eerst bij mij. Dat is trouwens niet enkel mijn eigen overtuiging, maar die van Blastic in het algemeen. Daar matchen onze waarden volledig.” 

“De meeste energie haal ik uit dingen goed opleveren en mensen tevreden kunnen stellen. De wereld is soms trouwens erg klein en de reputatie van Blastic is ondertussen reuzegoed. Top voor mij, want vaak kunnen we daarop meesurfen en nieuwe projecten binnenhalen. Ook met de andere twee Project Managers heb ik een erg fijne band. We bespreken wekelijks een paar keer met elkaar hoe de planning eruitziet zodat we met elkaars projecten en prioriteiten ook rekening kunnen houden. Zonder die meetings zou het in de soep draaien dus ik ben opgelucht dat het zo vlot loopt met ons drietjes.” 

 

 

“Ik blijf met veel plezier bij Blastic. Ik kan hier bij iedereen terecht; we vormen een erg hecht team. "

Renson

Timothy: “Een tijd geleden zijn we met Blastic gefuseerd met het toenmalige Oak Street. Via henen trouwens ook via Cronos aan de Leie – kwam Renson als klant bij ons terecht. In het begin betrof het een sub-project, maar de samenwerking met hun externe partners destijds boterde niet zo. Uiteindelijk hebben ze het volledige project in onze kar gelegd. We hebben de designoefening die ze gestart waren afgewerkt en hebben voor de implementatie van hun CMS-systeem (Kentico) gezorgd. Het was een volledige transformatie van de website die ze tot dan toe hadden. We hebben het platform van Kentico 11 naar Kentico 13 geschaald, alles qua UX/UI geregeld et cetera.” 

“Ik heb vaak kort op de bal moeten spelen en vooral veel meetings met de klant gehad omdat er bij Renson ontzettend veel stakeholders bij te pas kwamen. Er is immers Renson indoor (ventilatie, zonwering en gevelbekleding) en Renson outdoor (terrasoverkappingen, carports en tuinelementen). De ene heeft compleet andere noden (en budgetten trouwens) dan de andere. Met de ene kan je qua marketing trouwens ook veel meer dan met de andere. Een moderne terrasoverkapping is iets aantrekkelijker dan een ventilatiesysteem, laten we zeggen (lacht). Maar goed: eens iedereen op dezelfde golflengte zat, konden we verder. Toen doken de andere uitdagingen op. Zo moesten de twee websites Renson.eu en Renson-outdoor.com samengebracht worden tot één geheel: Renson.net. De lead generation moest daarbij ook telkens naar de juiste partij kunnen stromen uiteraard. En dan was er nog een HR-afdeling die absoluut een eigen plek moest krijgen op het platform. Enfin, de scope was bij momenten best pittig.” 

“We werkten er overigens vooral in de zomerperiode aan, wat extra complexiteit opleverde, want daardoor moest ik met ieders verlof rekening kunnen houden terwijl de deadline in september was. Het is soms behoorlijk spannend geweest, maar kijk: de website stond er op tijd en staat er nog steeds. We zijn er als team erg fier op, ook al is het een work in progress en blijven we nog timmeren aan nieuwe of bijkomende opties. Dan denk ik aan de vertaling van het platform naar andere talen of aan het overzetten van hun professioneel portaal waar men technische fiches van producten kan downloaden. Het project is dus zowel B2C, maar ook B2B, naar architecten en aannemers toe, bijvoorbeeld. Het was niet simpel, maar ik (en de klant trouwens ook) ben echt heel blij met de geleverde prestatie. Weeral een topper van ons team!” 

 

 

De toekomst van Timothy

Timothy: “Als ze me vragen wat ik nog wil doen van projecten dan zeg ik oprecht: meer van dat. Ja, Renson was en is enorm veel, maar daar sta ik net voor te popelen. Liever zo’n klanten dan dat ik dagen heb waar ik met mijn vingers moet draaien. De voldoening wanneer je iets succesvol kan opleveren als team is enorm. Fantastisch ook om te zien dat er soms juniors mee worden getrokken op avontuur en op één project al waanzinnige vooruitgang maken. Voor zo’n dingen doe ik het.” 

“Het maakt me niet zo veel uit bij welk type klant of in welke sector ik nog terechtkom. Zolang ik een klik heb met de SPOC aan de kant van de klant, is het altijd een positief verhaal. Blijf ik bij Blastic? Met veel plezier. Ik kan hier bij iedereen terecht; we zijn een hecht team dat er voor elkaar is. Niet onbelangrijk: we kunnen minstens één dag per week vanuit onze home offices werken en er zijn kantoren van Blastic in Kontich én in Gent. Voor een West-Vlaming als ik is dat erg interessant (lacht). Serieus, ik werk hier erg graag en hoop dat het verhaal nog lang niet af is.” 

 

 

“Klanten moeten op me kunnen rekenen qua planning, budget, vragen … Daarom ben ik altijd bereikbaar en beschikbaar."

Heeft het verhaal van Timothy jou geïnspireerd om bij Blastic of OECO Groep te werken of kriebelt het nu om zelf te ondernemen? Don’t be shy en neem vrijblijvend contact met ons op; we leren je erg graag kennen. 

 

 

onze vacatures