Oeco

Meet our People: Koen Van de Weyer

Vier vragen aan onze "Head of Product Management" Koen

go down

Bij OECO waken we erover dat onze mensen centraal staan. Ons ecosysteem is organisch gegroeid door en voor ondernemende enthousiastelingen. Zij vormen onze ruggengraat, en ze verdienen het om gezien te worden. Daarom stellen we voortaan elke maand een of meerdere gezichten achter OECO Groep uitgebreid aan je voor. Koen Van de Weyer is ‘Head of Product Management’ bij ons, en kan je daarnaast ook een hoop vertellen over innovatie. We stelden hem onze vier vragen; dit is zijn interview. 

Hoe is jouw OECO verhaal gestart?

Koen Van de Weyer: “Zoals zowat iedereen hier, ben ook ik eerder toevallig bij Cronos terechtgekomen. Ik kende de OECO Groep dus ook niet, tot ik een vriend van me – op één van onze geregelde loopsessies – vertelde dat ik een nieuwe uitdaging zocht. Hij werkt bij Raccoons en bracht me in contact met Wim Tobback en uiteindelijk ook met Sam Bambust. De gesprekken verliepen een pak a typischer dan ik gewend was, maar net daarom was het allemaal zo intrigerend. Toen we parallellen vonden tussen mijn expertise en de nood van de groep, waren we allemaal even enthousiast over de interessante opportuniteiten.

Dat ik hier echt mensen kan helpen groeien, sprak mij het meeste aan; het was de perfecte volgende stap in mijn loopbaan.” 

Waarvoor kunnen onze mensen bij jou terecht?

Koen:Ik begeleid iedereen die vragen heeft omtrent product management en/of innovatie. Het gaat vrij breed. Ben je niet zeker of de markt klaar is voor jouw vernieuwend idee, heb je hulp nodig bij het uitschrijven van de business case voor je product; ik kan met je sparren en je gidsen door het proces.

De ervaring die ik 25 jaar lang heb opgebouwd als developer, product owner en senior product manager, kan ik nu vertalen en doorgeven aan anderen. Ik werk mee aan initiatieven zoals OECO Connect en XLR8 (Cronos) om zo veel mogelijk verbindingen tussen bedrijven te leggen en waardevolle samenwerkingen te stimuleren. Mocht iemand een gesprekspartner zoeken omtrent onderwerpen als atletiek of muziek, ben ik trouwens zeker ook te porren (lacht).” 

"Het is fantastisch fijn om te werken met zulke gedreven mensen"

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit? Of bestaat die niet?

Koen: “Helaas, ook bij mij bestaat die niet. Er zit wel een soort organische flow in mijn week die er komt door zaken als terugkerende meetings. Ik probeer om bewust met blokken te werken en de verhouding tussen meetings en focustijd te bewaken. Die laatste moet voor mij minstens uit 60-70% van mijn week bestaan.

Dan kan ik effectief dingen realiseren, zoals strategisch werken rond nieuwe technologie (door de visie van Cronos op AI uit te schrijven, bijvoorbeeld), samen met mensen nadenken over hun product, OECO Connect ondersteunen, enzovoort.

Mijn dagen zijn rijkelijk gevuld en er is zodanig veel variatie dat de tijd vliegt. Iets te snel trouwens, ik moet echt opletten dat de grote lijnen niet vervagen en dat de ideeën fris blijven.

Tot slot waak ik erover dat ik mensen begeleid zonder de zaken simpelweg over te nemen. Iedereen moet immers kunnen bijleren.” 

Wat maakt dat je graag werkt bij OECO Groep?

Koen:Het is fantastisch fijn om te werken met zulke gedreven mensen; werkelijk iedereen hier wilt absoluut vooruit. De technologie waarmee gewerkt wordt, is overigens erg boeiend. Dat ik zodanig veel vrijheid krijg om bezig te zijn en blijven waar ik effectief graag mee bezig ben, is ook een luxe die ik zeker naar waarde schat. De vlakke organisatie zorgt er ook voor dat mensen centraal staan en zich zowel in de breedte als in de diepte kunnen ontwikkelen. Zo blijft iedereen veel gemotiveerder; iets creëren geeft veel meer voldoening dan een ladder opklimmen, wat mij betreft.

Tot slot ben ik grote fan van de overkoepelende laag hier bij OECO die de onderliggende bedrijven zodanig ondersteunt. De Academy speelt daar een grote rol in, prachtig om te zien.” 

"Mijn dagen zijn rijkelijk gevuld en er is zodanig veel variatie dat de tijd vliegt."

Wie na het lezen van dit interview graag extra informatie krijgt over werken en/of ondernemen bij OECO Groep, mag zeker contact met ons opnemen via het contactformulier onderaan deze pagina. Ben je benieuwd naar de andere diensten waarmee we jou als ondernemer kunnen ontzorgen? Neem dan zeker een kijkje op onze services pagina. Tot snel?!

onze vacatures