Oeco

De wereld van... Valérie Colella Morales

Coach en Trainer bij de OECO Academy

go down

Ons ecosysteem barst van het talent én van de succesverhalen. Wij vonden dat het tijd was om wat meer over elkaars triomfen en achtergronden te laten zien. Je zag haar ongetwijfeld al passeren, on- of offline: Valérie Colella Morales! Valérie versterkt het team van Charlotte en Saskia binnen de OECO Academy en zet zich elke dag in om ervoor te zorgen dat iedereen graag bij OECO werkt en zich sterk in de schoenen voelt. Hoe ze dat doet? Dat lees je hier! 

 

 

Over Valérie

Valérie Colella Morales: “Mijn naam geeft het natuurlijk prijs: ik kom uit een ItaliaansSpaans gezin. Iets waar ik fier op ben, want het heeft me mede gevormd als persoon, én het is een (van de vele) reden(en) waarom ik als coach werk. Ik wil mensen in hun sterktes zetten. Zelfontwikkeling is wat mij drijft. Ik floreer wanneer ik mezelf kan en mag ontplooien en anderen van daaruit op weg kan helpen. Laat me trouwens meteen al het cliché de wereld uitwerken: ja hoor, ook wij als coaches worden zelf nog gecoacht. Authenticiteit is belangrijk voor mij. Ik kan niet aan een ander iets geven dat ik zelf niet ken of ondervonden heb. 

“Hoe ik dan bij OECO terecht kwam? Lieselot Peeters heeft mij eigenlijk gevonden op LinkedIn en overtuigd om naar Cronos te komen. Ik ben haar daar nog altijd dankbaar voor. Ik startte hier als strategisch consultant, maar in mijn achterhoofd zat altijd een stemmetje te ‘protesteren’. Liefst van al wilde ik namelijk meer rond coaching doen. Nu had ik het geluk dat ik in mijn rol wel voornamelijk strategieën zou uitwerken voor klanten, maar dat er toch ook HR bij te pas kwam! Eindelijk was het zover, ik ging daadwerkelijk trainen en coachen.”  

“Het heeft niet lang geduurd voor ik naar Saskia stapte met een vonkje in mijn ogen: ‘Dit is het, dit wil ik doen. Honderd procent, elke dag.’ Ondanks dat ik het ervoor nooit had gedurfd, voelde ik me nu bij Cronos eindelijk gesterkt en gesteund om de stap te zetten. Saskia bracht me daarop in contact met Charlotte, die een partner zocht om samen de OECO Academy te trekken.” 

“Wat toen is gebeurd, kan ik me tot op vandaag haarscherp herinneren. Enthousiast, maar duidelijk met een gerepeteerd stukje klaar, begon ik te praten met Charlotte. Ze liet me begaan, maar na een tijdje vroeg ze: “Je hebt nu veel verteld, maar ik heb geen flauw benul wie jij bent, en als ik met jou verder ga, moet ik dat weten. Dus: wie ben je écht?”. Ik werd er even stil van. Het was zo confronterend en tegelijk perfect. Die vraag toonde mij meteen dat we eigenlijk allebei hetzelfde wilden en op dezelfde manier dat soort vragen wilden stellen aan anderen om hen te kunnen coachen. Er volgde een ontzettend eerlijk gesprek, langs beide kanten. De klik kwam er, en hoe. Dat principe van ‘peeling the onion’, dat doen we trouwens nog altijd bij elkaar. ‘t Is enkel op die manier dat een partnership echt werkt. Zo zie je maar: één gesprek kan een wereld van verschil maken.” 

Coach en Trainer

Valérie: “Ik ben coach en trainer. Dat wil zeggen dat ik een-op-een met mensen in gesprek ga om hen te begeleiden en ondersteunen, maar ook dat ik aan groepen trainingen geef rond bepaalde thema’s. Beide geven me tonnen energie. Mensen die me eerst als trainer kennen, denken dat ik ‘dan ook wel zo zal zijn als coach’. Het tegenovergestelde is waar. Voor een groep ben ik ‘aanwezig’, enthousiast, en dynamisch. Als coach kanaliseer ik mijn energie en ben ik rustig, om optimaal naar de ander te kunnen luisteren.  Het zijn twee soorten energie die vroeger weleens botsten, maar nu hebben ze allebei hun eigen moment om er te zijn.” 

Naast onze ondertussen gekende, algemene trainingen, werken we nu trouwens ook met losse inschrijvingen. We willen gerichter naar bedrijven zelf kijken en hen specifieke workshops bieden die hen vooruithelpen. De ene heeft nood aan feedbacktraining, de andere wil dan weer dat z’n medewerkers wat meer zelfvertrouwen kweken. Zo zorgen we voor een aanbod met trainingen op maat.” 

 

 

“Mijn grootste tip voor ondernemers? Schaft u ne coach aan! Omring je met mensen die je vertrouwt, dan kan je pas echt knallen! En plezier maken, zeer ondergewaardeerd, maar belangrijk.”

Het OECO Academy Coachcafé

Valérie: “Ook wij stellen onszelf voortdurend in vraag. Ik vind dat fantastisch. Als iemand vraagt: ‘Wie is Valérie?’, hoop ik dat ik daar altijd een ander antwoord op geef. Dat is teken dat je blijft groeien en evolueren. Same goes voor onze Academy. We hebben besloten dat we het nog laagdrempeliger en toegankelijker willen maken, zodat werkelijk iedereen eens bij ons is geweest voor een gesprek(je).”  

Daarom startten we het Coachcafé. Mensen zouden ook individueel hun weg moeten kunnen vinden naar ons. Impact en positieve verandering creëren, vinden we belangrijk, maar vooral welzijn en veerkracht voor iedereen staat voorop. Als al wie hier werkt het gevoel heeft dat ze ons op Teams een berichtje kunnen sturen om met ons te praten, dan is de missie geslaagd. Mijn ultieme droom is dat we met elk bedrijf binnen OECO een partnership kunnen aangaan en van in het begin betrokken zijn bij hun verhaal. Zo kunnen we langdurig en ad hoc inspelen op hun vragen, in team en individueel naargelang de noden.” 

“We geloven vooral in mensen in hun sterkte zetten en dat heeft automatisch effect op je werk en je collega’s. Je kan oprecht voor alles bij ons terecht: wil je graag hulp om voor je mening op te leren komen op een constructieve manier, wil je beter communiceren in het algemeen, nog sterker in je schoenen staan … Je bent erg welkom. Ongeacht je vraag blijft de veilige omgeving prioritair. Ik coach daarom ook liefst in de moedertaal, want dan kan je je beter uitdrukken en is het gevoel van vertrouwen hoger. Je kan dus bij mij aankloppen in het Nederlands, Engels, of Frans. Allons-y!” 

“Wie nog een ijsbreker zoekt, ik ben een koffiefanaat pur sang. Stuur me dus gerust (graag zelfs!) een chatberichtje om ‘ne koffie’ te gaan drinken, of schrijf je natuurlijk in voor het Coachcafé! Liefst van al drinken we samen een koffietje uit een Bialetti, maar goed: de koffie in de Main D’Or is natuurlijk prima. Even serieus: ik nodig je met plezier uit om samen iets te drinken en daarbij een gesprek te voeren over jou, en over wat we met onze coaching en workshops voor jou en/of je team kunnen betekenen.” 

 

Wie na het lezen van dit stuk graag extra informatie krijgt over de OECO Academy, mag zeker contact met ons opnemen via het contactformulier onderaan deze pagina. Ben je benieuwd naar de andere diensten waarmee we jou als ondernemer kunnen ontzorgen? Neem dan zeker een kijkje op onze services pagina. Tot snel?! 

 

 

onze vacatures